1. dan: Pot v Španijo in izlet v Albufero

Naše potovanje se je začelo v soboto ob dveh popoldne z zborom pred šolo v Mestnem logu, kjer nas je pobral GoOpti in nas odpeljal do letališča Marco Polo v Benetkah. Vkrcali smo se na letalo za Madrid, kjer smo prestopili na letalo, ki nas je končno pripeljalo v Valencijo. V hostel smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah in preden smo utrujeni popadali v postelje smo preizkusili še hostelsko kavarno.

V nedeljo zjutraj nas je pozdravilo toplo sonce, ob zajtrku pa nas je presenetila procesija ob prazniku cvetne nedelje. Ljudje so na ulici ubrano peli in igrali kitare, s seboj pa nosili palmove liste in oljčne vejice, ki predstavljajo Jezusov prihod v Jeruzalem, ko so mu ljudje na pot postavljali zelenje v znak spoštovanja.
Ob desetih smo se odpravili proti naravnemu parku Albufera, kjer se nahaja največje jezero v Španiji. Park je dom veliko različnim živalskim in rastlinskim vrstam.
Domačin nas je z ladjico popeljal po delu jezera, v samo zavarovano območje pa na žalost nismo smeli. Med potjo smo videli tradicionalne ribiške hiše iz blata in ribiča, ki je na star, pristen način lovil ribe. Ker je imela naša španska spremljevalka slab dan, smo ji nasmeh na lica privabili s prijetnimi melodijami ukulele in petjem. Preden smo se odpravili na okusno kosilo smo odšli na sprehod po vasici El Palmar. Jedli smo tradicionalno špansko jed Valencian paella, posebno vrsto rižote s piščancem.Ob prihodu v hostel smo si privoščili krajšo siesto, po kateri smo se v lastni režiji odpravili na ogled centra Valencije. Je tretje največje mesto v Španiji, takoj za Madridom in Barcelono. Ustanovljena je bila kot rimska kolonija leta 138 pred našim štetjem. Nahaja se na bregovih Turia, na vzhodni obali Iberskega polotoka, v zalivu Valencia ob Sredozemskem morju. Je eno izmed največjih zgodovinskih središč v Španiji. S to dediščino antičnih spomenikov in kulturnih znamenitosti je Valencija ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v državi. 
Nas je prevzela predvsem z lepo arhitekturo in veliko zelenja. 


Zvečer smo se utrujeni vrnili v hotel in hitro zaspali v pričakovanju naslednjega dne.

Komentarji