6. in 7. dan: Obisk živalskega vrta Bioparc in prosta sobota

Voy a reír, voy a bailar, vivir mi vida (smejal se bom, plesal bom, živel svoje življenje)

Včeraj smo se po zajtrku napotili v živalski vrt Bioparc. Njegov namen je pripeljati obiskovalca v naravno okolje živali in ne obratno. Tako torej ne uporabljajo kletk z rešetkami, kot smo navajeni, namesto tega so živali ''ograjene'' s potočki, ribniki in skalami. To nam daje občutek, da se živali prosto sprehajajo po pokrajinah savane, Madagaskarja ter ekvatorialne Afrike. Zelo lepo skrbijo za celoten ekosistem, saj park vsebuje tudi obsežno zbirko afriških rastlin. Obiskovalci lahko uživajo v čudovitih pokrajinah, znotraj katerih različne vrste sobivajo, kakor v naravnem okolju.


Pokrajina ekvatorialne Afrike

V španskem živalskem vrtu smo opazili slovensko avtohtono vrsto

Ljudje so se najbolj gnetli okoli goril, povodnih konj in podzemnih svinjk, nas pa je najbolj očaral Madagaskar. Lemurji so skakali nad našimi glavami in se motali pod našimi nogami, medtem ko so nas obkrožali slapovi in zelenica.

MADAGASKAR:
Tu smo lahko občudovali flamenke, race, rumenokljune štorklje, lemurje ter fose.

Flamenki in rumenokljune štorklje

Lemur budno opazuje okolico
Čudovito kosmata fosa


EKVATORIALNA AFRIKA:
Videli smo povodne konje, šimpanze, gorile, krokodile, sitatunge, leoparde, želve, kameleone, vidre, kače, pelikane, različne dvoživke...

Šimpanzi neozirajoč se na gledalce spolno občujejo

Gorila z zobotrebcem v ustih
Sitatunga

Leopardi

Kameloen

SAVANA:
Z začudenjem smo opazovali slone, surikate, žirafe, leve, dik-dike, ježevce, podzemne svinjke, nosoroge, noje, hijene in mnoge druge.

Surikate v značilni pozi


Žirafe v resničnem življenju zares pijejo, kot nam prikazujejo risanke

Levinja nagajivo kaže jezik

Dik-dik

Noj v družbi lenega nosoroga

Hijena počiva na opoldanskem soncu


Zvečer smo odigrali nekaj partij taroka, napisali blog in utrujeni popadali v postelje.

Sladko sanja

V soboto smo si privoščili zasluženi počitek in tako vstali šele ob desetih. Odšli smo na krajši sprehod po mestu, obiskali Mercado Central ter zavili v Pull&Bear. Preden smo se vrnili na kosilo, so si fantje nakupili nekaj oblek.
Želeli smo obiskati botanični vrt Jardin Botanico, vendar je bil ta na žalost zaprt. Pred vhodom v botanični vrt je bilo obvestilo, da še odstranjujejo polomljeno vejevje, ki ga je prejšnji večer povzročil hud veter. Bili smo presenečeni, ker ga sami nismo tako občutili. Odločili smo se, da bomo pred vhodom ponovno v ponedeljek. Tako smo preostali čas namenili pokušanju tradicionalnih slaščic. Privoščili smo si Chocolate con churros. To je ocvrto testo paličaste oblike, ki ga lahko posujemo s sladkorjem, mi pa smo ga kot pravi Španci pomočili v vročo čokolado. Doroteja in Maj sta namesto tega vzela čokoladno torto, Vid pa si je privoščil tiramisu. Ker smo se naivno usedli ravno v kavarno v samem centru, smo za vse skupaj odšteli kar 38€. Nad ceno pa se nismo preveč razburjali, saj so bile Chocolate con churros res odlične, imeli smo lep razgled, poleg tega pa dobra družba odtehta še tako visoko ceno. Naslednjič pa pojdemo nad nove slaščice daleč stran od katedrale.

Chocolate con churros

Čokoladna tortica

Zatem smo se odpravili na lov za kolesarnicami, v katerih si je možno izposoditi kolesa za kakšen dan. Jutri se bomo namreč skupaj s slaščičarkami odpravili na nedeljski izlet do obale (kdo ve, morda se kdo celo opogumi in skoči v vodo). Kar hitro smo našli ponudbo, ki nam je več kot ustrezala. Tako smo si imeli čas ogledati še Basílico de la Virgen de los Desamparados. V notranjosti smo čisto po slučaju odkrili Sveti gral, kelih v katerem naj bi Jezus na zadnji večerji svojim učencem ponudil vino, poganom pa ta predstavlja magično posodo nesmrtnosti. 


Mi se mamo radi!

Prečudovito poslikan strop bazilike
Božji sin bdi nad Svetim gralom

Za konec so se nekateri odpravili še po dodatnih nakupih, drugi pa smo se vrnili v hostel in pridno začeli s pisanjem bloga.

Komentarji